Pionererne

Pionererne er Danmarks ældste spejdergruppe.

Allerede i 1908 startede Holger Langmarck en spejdertrop i Skårup. I 1942 blev pigespejdertroppen Skårup Trop startet. I1973 blev de to grupper lagt sammen

 

Gruppen har omkring 40 medlemmer, som laver mange spændende aktiviteter på de ugentlige møder, men det mest spændende er turene, som arrangeres løbende gennem året - med højdepunktet sommerlejren

 

I Spejdergruppen Pionererne er der fem grene. Hver gren er målrettet en bestemt aldersgruppe, og aktiviteterne er tilpasset aldersgruppen.
Man kan starte til spejder som 6 årig Mikro/Mini-grenen der er for de 6 - 10 årige. Når man er blevet 10 år, rykker man op til juniorerne der er for børn fra 10-12 år.
Når spejderne er blevet ca. 12 år gammel rykker de op og bliver tropsspejdere. Man er tropsspejder når man er mellem 12 og 16 år.
Når man er færdig som tropsspejder, bliver man medlem af Klanen, hvor man kan blive til man er 23 år gammel.

Pionererne har også et tilbud til yngre børn, som sammen med deres forældre kan gå til familiespejd.

læs mere om de forskellige grene på deres respektive sider:

 

Det Danske Spejderkorps

Formål og idégrundlag

Det Danske Spejderkorps er en børne- og ungdomsbevægelse, som udvikler børn og unge. Vores korps er åbent for alle uanset race, køn, sprog, religion og politisk overbevisning.

 

Formål OG ARBEJDSGRUNDLAG

Det Danske Spejderkorps har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.

Korpset og de enkelte afdelinger tager ikke stilling i partipolitiske anliggender. Derimod forventes det, at korpsets voksne medlemmer personligt tager stilling i samfundsmæssige, etiske og religiøse spørgsmål.

 

§ 3 og 4 i Det Danske Spejderkorps' lovFormål og idégrundlag